Kerrietofu met sinaasappelsaus

 


2 personen             

                30+ minuten             

                          hoofdgerecht             

                             

                     

Ingrediënten

 

  •                         1 teentje knoflook
  •                         3 theelepels kerriepoeder
  •                         1 theelepel gembersiroop
  •                         1½ eetlepel olie
  •                         200 gram tofu
  •                         2  sinaasappels
  •                         1 eetlepel sojasaus met minder zout



Bereiding

 

  1. Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
  2. Roer er de kerrie, de gembersiroop en ½ eetlepel olie door.
  3. Snijd de tofu in 2 plakken en bestrijk ze met het mengsel. Laat dit 1 uur in de koelkast intrekken.
  4. Schil 1 sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  5. Pers de andere sinaasappel uit.
  6. Verwarm de rest van de olie en bak hierin de plakken tofu in 4-6 minuten bruin.
  7. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  8. Doe de stukjes sinaasappel en het sinaasappelsap in de pan en warm dit even door.
  9. Maak het op smaak met de sojasaus.


 

Menusuggestie

 

                Lekker met gestoofde courgette en zilvervliesrijst.


Hiervoor heb je nodig...

  •                         1-2  courgettes                         
  •                         1 eetlepel olie                         
  •                         150 gram zilvervliesrijst                         

 

Extra informatie

 

                Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus of ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.


Informatie over dit recept


Past in dieet

 

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei